Giv årevis af hyggelig leg med et legehus

Mange børn elsker at lege almindelige hverdagsgøremål. De leger far, mor og børn, isbod, madlavning og så videre. Derfor er legehuse ofte et hit. Legehuset giver den perfekte kulisse til deres leg. Derudover er det altid hyggeligt med en hule, hvor man kan gemme sig.

Udvalget af legehuse på markedet er enormt – hvad skal du vælge?

Plastiklegehuse

Legehuse i plastik er nemme, de kan sættes op ude og inde, og kan pakkes væk, når ungerne bliver for store.

Plastiklegehusene er typisk for de små børn. Husene er ikke så store og kan flyttes rundt efter forgodtbefindende. Der er begrænsninger, særligt i forhold til højde, da husene ikke er fastgjorte til jorden, og derfor kan vælte.

Desværre er plastiklegehuse sjældent UV sikre, og vil derfor falme i farven, ved længerevarende eksponering for sollys.

Gør det selv

Du kan også vælge selv at bygge legehuset op fra bunden af. Det kræver selvfølgelig at du har hænderne godt skruet på, og har styr på regulativerne. Så kan du også helt selv vælge udseende og størrelse, så det passer perfekt lige i den del af haven du havde udset dig.

Det er et stort projekt, og vi kender også godt alle sammen til, at projekter som ikke har nogen fast deadline ofte bliver skubbet i det uendelige, og før du har set dig om er du i stedet ved at bygge det legehus du lovede dine børn til dine børnebørn i stedet.

Trælegehuse

Der findes mange flotte legehuse i træ, som er lige til at sætte op. De leveres typisk i moduler, som er nemme at samle. Du kan få legehuse som står solidt plantet på jorden, og som er løftet fra jorden, på pæle.

Trælegehuse sættes op i haven og det er et større projekt at flytte det igen, når først det er sat op. Til gengæld holder det i mange år og kan bruges af større børn end plastiklegehusene.

Der er også mulighed for at vælge et legehus med tilhørende rutsjebane, sandkasse eller gyngestativ og lave et helt legetårn i haven.