Fredagshygge for hele familien

Fredag aften betyder fredagshygge for hele familien. I er alle trætte efter en travl uge, og nu skal der slappes af, eller skal der? Hvad står fredag aften på hjemme hos jer? Her er et par idéer til jeres kommende fredage.

Se en film

At se en film sammen hele familien, er en dejlig stillesiddende aktivitet, hvor I er tæt sammen, uden at I behøver anstrenge jer. Smid jer i sofaen med plads til alle mand og køb eller lej en film på Blockbuster eller lignende streaming tjeneste. Tank godt op med bland selv slik og popcorn, hiv dyner og puder med ind på sofaen og nyd at ligge i bunke. Læg mobiler og tablets fra jer mens filmen spiller.

Elsker din familie filmaftner, kan det være værd at investere i en god sofa, som passer til præcis jeres behov. Det kunne være en modulbygget Hay sofa, som kan få præcis den størrelse og form I har brug for.

Spil et spil

Om I er til videospil, brætspil eller kortspil betyder ikke det store, så længe I finder et spil, hvor I alle kan være med (evt. ved at danne hold). Et spil får gang i interaktionen mellem jer, og kan være en god måde, også at få snakket ugen og hverdagen igennem mens I spiller.

Brætspil – og puslespil for den sags skyld – har fået en renæssance de senere år, og der er masser af spil på markedet, som fungerer godt på tværs af aldersgrupper.

Lav en turnering

Opfind nogle små lege, og lav en turnering med en præmie. Det kan være stoledans, gemmeleg, fodbold (forældre mod børn, piger mod drenge eller hvad der lige passer så I får nogenlunde retfærdige hold). Hver aktivitet sætter I tid af til, og I får point efter præstation.

Vinderen får så til sidst en præmie, som for eksempel kan være en vandrepokal, som skal overdrages til vinderen næste gang. Vandrepokalen kan være starten på en sjov tradition, og vinderen kan måske også få lov at bestemme en af legene til næste turnering.

Det vigtigste er blot, at I prioriterer at bruge tid sammen som familie.