Sådan tjekker du din husforsikring

En god husforsikring er vigtig, når uheldet er ude. Mange mennesker oplever, at forsikringer er lidt af en jungle. For hvad skal du være opmærksom på? Det får du heldigvis svaret på herunder. Det er en god ide at tjekke husforsikringens police, så du er sikker på at huset er forsikret korrekt.

  • Tjek antal kvadratmeter

Start med at tjekke at husets antal kvadratmeter er noteret korrekt. Er der på policen noteret mere eller mindre end hvad huset er? Kontakt da dit forsikringsselskab og få det rettet. Er kvadratmeteren noteret forkert, kan det få betydning for en eventuel erstatning.

  • Korrekte dækninger?

Som forsikringstager kan det være uoverskueligt at kende forskel på policens forskellige dækninger. Start med at læse i forsikringsbetingelserne. Her er de forskellige dækninger ofte beskrevet. Mangler en dækning? Eller betaler du for en dækning, du ikke har brug for? Det kan være givende at få rettet i dækningerne, så de passer til dit behov.

  • Er udbygningerne noteret korrekt?

Har dit hus udbygninger såsom en garage, et anneks eller lign.? Tjek at husets udbygninger er noteret korrekt på policen. Samtidig bør du også tjekke, at udbygningerne har de rette dækninger. Passer dækningerne til dit behov? Få evt. foretaget en forsikringsgennemgang af din forsikringsrådgiver for at sikre at dækningerne er korrekte.

  • Tagbeklædning og husets facade

Er husets tag- og facadebeklædning noteret korrekt? Det kan få stor betydning for størrelsen på en eventuel udbetaling, hvis husets tag- og facadebeklædning ikke er noteret korrekt.

Har du fundet en fejl på policen? Du bør kontakte dit forsikringsselskab og få fejlen rettet.

Hvem skal du kontakte, hvis uheldet er ude? Det kan være nyttigt at undersøge, hvem du skal kontakte, hvis en akut situation opstår. Ved en akut situation skal du ofte kontakte et skadeservicefirma som Pro Industri og Skadeservice. De afhjælper og bekæmper akutte skader, hvis uheldet er ude.