Dette kan du bruge din nye køkkenmaskine til

Hvis du lige har fået anskaffet dig en ny og lækker køkkenmaskine – hvad enten du selv har investeret i en eller fået en i gave – kan der være mange forskellige ting, som dette madlavningsvidunder kan bruges til – læs med her!

Dejkrog eller røreskovl?

Du kan både bruge en dejkrog eller en røveskovl til at ælte din bolledej eller røre en fars sammen – hvis dette ikke er med i pakken med din køkkenmaskine, kan det være en god idé at søge internettet igennem for: ”Shop køkkenudstyr, da en dejkrog og en røreskovl er noget, som man meget ofte kan bruge på sin køkkenmaskine. Et godt tip i forbindelse med at bruge dejkrogen eller røreskovlen, kan være at røre dejen på køkkenmaskinen i cirka ti sekunder på en lav hastighed, hvorefter du skruer op på næste hastighedstrin i ti sekunder. I de sidste tre til fem minutter kan du køre køkkenmaskinen på den højeste hastighed, hvorefter din dej burde være rørt og æltet godt igennem.

Piskeriset

Dette er et ekstraudstyr, som er super godt at anvende til, når du skal piske for eksempel æggehvider eller fløde. Alt efter æggenes størrelse, kan pisketiden variere, men som hovedregel tager det omkring fire til fem minutter på et højt hastighedstrin at piske æggehviderne helt stive. I denne forbindelse er det vigtigt, at du holder øje med din køkkenmaskine, sådan at den ikke kommer til at piske fløden for meget – for så bliver en let, luftig og lækker flødeskum knapt så lækker, og i stedet rimelig smør-agtig, hvilket bare ikke er super lækkert at komme ovenpå lagkagen, putte i den varme kakao eller smøre en flot kage op med.

Generelt er det en god grundregel, når du skal bruge en køkkenmaskine, at du skal starte i lav hastighed, indtil din dej er homogen, og derefter skal du øge hastigheden, indtil dejen slipper skålen.