Tips til gaver til bilentusiasten

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

At give personlige gaver er noget af det allerbedste. På den måde viser du modtageren, at du rent faktisk har gjort dig umage med at vælge en gave, der passer til vedkommendes interesser og personlighed. Derudover er det i langt de fleste tilfælde en gave, som personen også vil værdsætte og kan bruge til noget. Skal du give en gave til en person, der elsker sin bil helt vildt, skal du selvfølgelig give en passende gave. Heldigvis findes der mange gaver til bilentusiaster – og vi giver dig flere tips her i artiklen. Gaverne varierer i pris, og der er derfor en gave til enhver pengepung.

RaceChip – vælg mellem tre forskellige niveauer

Rækker gavebudgettet langt, vil du glæde de fleste bilejere ved at give en RaceChip i gave. Du kan også blot give et tilskud dertil i form af penge, som personen efterfølgende kan bruge på at få monteret en RaceChip i bilen. En RaceChip placeres mellem motorsensoren og motorstyringen, hvorefter kommunikationen ændres. Lufttryk, brændstofindsprøjtningstiming, injektionsperiode og injektionsmængde påvirkes og optimeres, således køreoplevelsen forbedres. RaceChippen kan f.eks. spare brændstof, give en renere forbrænding og skabe mere moment. Det tager blot ti minutter at installere en RaceChip, og du vælger mellem tre tuningsniveauer.

Mobilholder – undgå klip i kørekortet

Med strammere regler om brug af mobiltelefon under kørsel kan du hjælpe personen godt på vej med en mobilholder. Bruges mobiltelefonen under kørslen i dag, vil det udløse et klip i kørekortet samt en bøde. Sidder mobiltelefonen fast på en mobilholder, som er monteret i bilen, er det dog tilladt at anvende mobiltelefonen. Her kan GPS, musikstyring og lignende altså sagtens foretages. Giv derfor en mobilholder i gave – evt. med trådløs opladning.

Parkeringsskive – undgå parkeringsbøder

Har personen endnu ikke udskiftet den manuelle p-skive, er det på tide at gøre det. Ved at montere en elektronisk p-skive frem for den manuelle sparer du både tid og undgår at få parkeringsbøder. Den elektroniske p-skive monteres i forruden, hvorefter tiden indstilles automatisk, når bilen parkeres. Nu skal personen altså ikke huske at stille p-skiven, da det gøres helt automatisk. Husk dog at afmontere den manuelle p-skive. Elektroniske p-skiver fås i flere varianter til forskellige priser.

Giv et abonnement til et bilmagasin

Endelig kan du vælge at give en gave, som kommer igen måned efter måned. Giv et abonnement eller gavekort til et bilmagasin på enten 5, 8 eller 12 måneder. Her får personen altså et nyt blad hver eneste måned med alt det nyeste inden for biler. Det må siges at være en gave, der skaber glæde i lang tid. Da du selv vælger, hvor længe abonnementet skal løbe, bestemmer du også selv, hvad gaven skal koste. Gode magasiner om biler er Bil Magasinet, BBC Top Gear og Bilsport Classic. Har personen en forkærlighed for motorcykler, lastbiler eller traktorer, kan du også vælge Motorrad, Lastbil Magasinet og TraktorTech.