Nem måde at lindre smerter fra hælsporer på

Hælspore er en af de hyppigste grunde til smerter i foden. Det opstår ofte efter langvarig overbelastning af fodsålens seneplade. Dette kan i værste tilfælde, danne et slags kalk horn på hælsporen, hvilket kan give svære smerter. Symptomerne på, at du har en hælspore, er f.x. stivhed i hælen om morgenen, hvilket kan gøre, at du kommer til at halte. Smerter på indersiden af hælbenets trædepude og smerter ved løb. Hælsporer har som de fleste sygdomme, risikogrupper som er sværest udsat for hælsporer. Herunder finder man b.la. overvægtige, da deres vægt kan overbelaste hælen, og derved forårsage en masse smerter. Andre udsatte er også sportsfolk, som løber, hopper og bevæger sig en del. Er du vant til at løbe 5 km om dagen, og pludselig begynder at løbe 15 km om dagen, kan dette også danne overbelastning og føre til hælsporer. Hælsporer er også et normalt fænomen blandt ældre, da den støddæmpende fedtpude langsomt skrumper med alderen, samt senepladens stødabsorberende egenskaber, som præstere værre og værre eftersom man kommer op i årene.

Hvordan kan dette kureres?

Hælspores smerter kan lindres på diverse måder. Er det ekstreme smerter, kan man i værste tilfælde være nødt til at få foretaget en operation, så man nemmere kan komme af med smerterne. Dog er der en masse alternativer, som f.x. en hælspore sål. Du kan læse mere her.

Hvad er en hælspore sål?

En hælspore sål er et slags indlæg, som du sætter i din sko. Den hjælper med at fordele kropsvægtens tryk, så det ikke kun er en del af skoen som bliver udsat for al kropsvægten. På denne måde overbelaster man ikke hælen, og foden bliver sat tilbage til en mere neutral position. Det hjælper dig med, at føle mere komfort i både løb, hop og en helt normal gåtur; uden, at smerterne kommer og banker på døren efter få skridt.