Markisen er meget alsidig – og er dermed attraktiv for mange mennesker

En markise kan rigtig mange ting. Selvfølgelig kan den give dig skygge, når solen skinner lige voldsomt nok, og det er også en rigtig god egenskab. Men det der gør den så alsidig, er at den kan monteres mange forskellige steder, og det gør at markisen er en interessant ting for mange mennesker, uanset om det er en boligejer eller en lejlighedsejer med en campingvogn, ja endda en butiksejer. Herunder kan du læse mere om nogle af de forskellige typer af markiser, og om hvor de alt kan monteres henne.

En terrassemarkise

Dette er nok den mest kendte form for markise, og det er også en type, som rigtig mange mennesker har. Det ligger lidt i navnet, at en terrassemarkise er en markise, der strækker sig henover et terrasseareal. Ofte vil en terrasse jo være et sted, hvor der også er et bord og nogle stole, og dermed er der en mulighed for at spise på terrassen, men også at få gæster derude. Dog kan solen godt blive en fjende nogle gange, og hvis den begynder at skinne overdrevet meget, kan det godt blive alt for varmt at sidde på terrassen. Det er på et sådant tidspunkt, at markisen er en god ide at have, da den giver jer en bedre mulighed for at opholde jer udenfor.

Markiser til campingvognen

Campingferien er absolut en af de mest populære indlandsrejser, og derfor er der også rigtig mange danskere, der ejer en campingvogn. Som regel vil der være et fortelt foran en campingvogn, men det er altså ikke alle mennesker, der bruger dette fortelt. Derfor giver det i nogle tilfælde mere mening at have en markise monteret på campingvognen i stedet. Det er smart, fordi den fylder noget mindre end et fortelt gør. Du kan få fastmonteret markise til campingvogn, hvilket giver dig muligheden for at sidde udenfor, når du er på camping, uden at du skal bøvle med at sætte forteltet op, samt at du undgår at bruge et større areal end højst nødvendigt.

Markiser til erhverv

Selvom markiser ofte bliver brugt i privatlivet, er markiser altså ikke kun til brug i det private. På en tur i byen, vil du især om sommeren nok kunne lægge mærke til, at der er rigtig mange af butikkerne, der har en markise ude foran. Det er især der, hvor der bl.a. er tøjstativer eller andre udstillinger udenfor, at der vil være en markise over. Dette er både godt for virksomheden, da det jo beskytter deres varer imod de forskellige forhold, der nu kan komme fra vejrets side, men det er altså også en positiv ting for kunderne – hvis det nu f.eks. regner meget, giver det kunderne en mulighed for at kunne stå i læ og vente på, at de værste byger forsvinder igen. Markiserne til erhverv har altså flere forskellige funktioner, og findes også i mange forskellige materialer og prisklasser, der gør dem passende til enhver virksomhed, der står og mangler en.