Så er der skjorter i lange baner!

Tag din skjorte på og tænk over miljøet

Produktionen af skjorter betyder noget for graden af bæredygtighed

Mange skjorter er stadig produceret uden bæredygtighed for øje, men det gælder ikke de økologiske skjorter, og skjorter i materialet hør og silke er rigtig gode valg for den grønne forbruger.

Hør skjorter

Find dig en skøn hør skjorte!

Hvis du gerne vil have dig en god hørskjorte, så er der mange gode muligheder ude på det grønne marked. En hørskjorte er et godt alternativ til en skjorte i et mere konventionelt materiale, eksempelvis bomuld. Det er et skønt materiale.

Her har vi et naturmateriale. Hør bliver nemlig fremstillet af hørplanten og dens stængel. Stof af hør er ofte mat på overfladen, og det kan forekomme ret groft. Det har den gode egenskab, at det virker kølende og endda afslappende for den, der har det på.

Silkeskjorter

En skøn fornemmelse for dig og din krop

Åh, er der noget bedre end at tage en skøn og silkeblød silkeskjorte på! Du finder snart ikke noget bedre og blødere og smukkere materiale.

Hvordan laver man silke?

Det er overvejende den avlede silkeorm, Bombyx mori, der bruges til den industrielle produktion af silke. materialet er naturligt og stammer fra silkelarvens beskyttende puppehylster (kokonen).

Ikke bare er silke meget stærkt og blødt, det kan også køle dig ned om sommeren og derudover isolere dig om vinteren, meget lig materialet uld. Når silke dannes, bruges der ingen kemi, men der bruges en del energi til opvarmning af vand til at rense silken med.

Bombyx mori

Arten, Bombyx mori, er simpelthen blevet avlet for at lave den bedst egnede tråd til produktionen af silke. Den findes ikke længere i naturen, da den ikke kan overleve udenfor fangenskab. Den lever af blade fra morbærtræet. Det træ er særdeles tilpasningsdygtigt i de forskellige klimaer verden rundt, men det trives bedst i de subtropiske klimaer, hvor den største produktion af silke derfor også foregår.

Slidstærkt materiale

Hvis man gerne vil have et meget slidstærkt materiale, kan man med fordel vælge silke. Dens brudstyrke er lige så stærk som stål, hvorfor silke da også er det stærkeste naturfiber i hele verden.

Silke er godt for astmatikere

Hvorfor er silke godt for astmatikere?

Der er en helt bestemt grund til, at silke er godt for astmatikere. Det er fordi, silke giver virkelig ringe vækstbetingelser for støvmider, og fordi silke ikke skal vaskes særligt ofte.

Hvorfor vælge en skjorte til din dagligdag?

En skjorte er et godt og stiligt valg, og det grønne valg er altid god stil, når du tager din skjorte på, så har du allerede der taget et godt og stiligt valg. Det er et ret anderledes valg end en bluse, og det signalerer, at man har haft en større tanke omkring, hvad man skulle iklæde sig. Det er ikke en tilfældig beklædning. Nogle gange tager man skjorten på grundet en dress code, andre gange slet og ret fordi en skjorte har en høj signalværdi, og det signal er, at bæreren har stil.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *