Guide: Hvorfor og hvordan du skal fjerne alger fra dit tag

Alger er en uskadelig plante, der gror på mange overflader, hvor der er adgang til fugt og let sollys. Det måske mest irriterende sted at få alger, er taget. Taget kan ses fra alle vinkler og langvejs fra, hvilket giver din bolig et dårligt udseende. Når algerne sætter sig på taget, kan de også være svære at komme til, da taget er rimelig besværligt at rengøre. Hvordan bærer man sig ad med det? Fjern alger på taget med både rengørende metoder og proaktive teknikker, der klargøres for nedenfor.

Sådan holder du styr på tagets alger

Når det kommer til fjernelse af alger, der allerede har bosat sig, kan du gøre en række ting. Du skal dog undgå at bruge højtryksrenser, da det kan skade taget og dermed gøre det nemmere for alger at sætte sig i fremtiden.

  • Hvis algerne sidder i klumper, kan du sagtens blot bruge håndkraft til at rive dem af

  • Hvis de sidder mere fordelt, kan du bruge vand og sæbe til at børste dem væk

  • Hvis problemet er større, skal du have fat i noget algefjernelse, der kemisk kan komme algerne til livs

Hvis du proaktivt vil sørge for, at algerne ikke finder det nemt at slå sig ned på netop dig tag, er der flere metoder du kan tage i brug:

  • Sørg for taget får meget sollys, der gør det for tørt for algerne at leve der. Hvis der f.eks. er træer, der skygger for taget, kan du fælde dem for at gøre taget som en ørken for algerne

  • Hold taget ved lige – undgå f.eks. afkalkninger og nedbrud på taget, da det gør det nemmere for algerne at gro fast

  • Hvis du har materialer, der skal afvise vand, skal de gerne virke. Ellers samler vandet sig, og det bliver dejligt fugtigt for algerne