Sådan vælger du den helt rette vin

Er du helt vil med vin? Ved du dog ikke så meget om emnet andet, end at du godt kan lide at drikke det? Så er du altså kommet til det helt rette sted! Lige her kan du nemlig læse meget mere om vin, således du har mulighed for at lære lidt mere om emnet. Dette giver dig mulighed for at matche netop dine præferencer næste gang, du skal ud og vælge den helt perfekte vin til aftensmaden eller lørdag aften. Er du således interesseret i at lære mere om, hvilke vine der er gode til store bøffer, hvilke kategorier af vine der findes og meget mere? Så læs med her, eller tjek allerede i dag det store udvalg af vin ud hos kiilwine.dk.

Vin kan inddeles i to hovedkategorier

Lige her får du således en lille guide til vin, idet det til tider kan være utroligt svært at finde rundt i den store vin-verden. Der findes så mange forskellige druesorter, der er regler for kombinationen af vin og mad osv. Det kan virke helt uoverskueligt, men der er heldigvis hjælp af hente her. For det første, opdeles vin helt overordnet i to hovedkategorier – nemlig bordvine og hedvine. Borvinde betegner således alle de klassiske vine som rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. Dette er vin, der har omtrent 14% alkohol i sig eller mindre. Den anden kategori, hedvine, betegner derimod både tørre og søde vine, hvis alkoholindhold er lidt højere end i de klassiske vine – her er der blandt andet tale om portvin.

Hvilken vin skal jeg servere til min mad?

Når talen falder på vin, er det helt store spørgsmål ofte, hvilken vin, der går til hvilken slags mad. Skal du dog tage det sikre valg, kan du altid kombinere lokal vin med lokal mad, således kan du nemlig være sikker på, at begge dele går sammen. Er det dog ikke dette, du ønsker, kan du i stedet matche vinen og maden på struktur og smagsfylde. Dette gør du, ved at matche syre med syre samt sødme med sødme. Du skal dog være opmærksom på, at intensiteten i vinen svarer til intensiteten i maden. Er det eksempelvis en lys fiskeret, du skal servere, bør du vælge en vin, der er let og frugtig – gerne en hvidvin. Således fjerner vinen nemlig ikke fokusset fra den lækre mad, men den formår stadig at komplimentere den.