Montering af trægulve

Søger du råd og vejledning til montering af trægulve?

Så kan du roligt kigge forbi FlotteGulve.dk som har et stort udvalg af trægulve.

Her kan du både få råd og vejledning til hvilket gulv, der passer både dit behov og dine ønsker samt hvordan det monteres. Hvis du ikke selv ønsker at montere dit nye trægulv, kan FlotteGulve også hjælpe med det.

 

Guide til montering af et svømmende trægulv.

 

14 mm. Lamelopbygget trægulve monteres sædvanligvis på et underlag af træ eller beton.

Lige meget hvad konstruktionen består af, så skal underlaget være plant. Der må ikke være ujævnheder på mere end +/- 2 mm henover 2 meter retholt. Er der det, skal det oprettes, enten med udspartling, slibning eller en anden form af opretning.

Skal dit nye gulv monteres på beton, kræver det, at du lægger en fugtspærre, så du undgår problemer med byggefugt eller opstigende jordfugt. Fugtspærren kan f.eks. bestå af en mindst 0,20 mm polyethylenfolie.

 

Du kan med fordel også vælge at benytte et trinlydsdæmpende underlag, så du minimere den trinlyd, der vil opstå, når du går hen over dit nye gulv. Der findes en lang række forskellige produkter på markedet, her kan det være kork i ruller, en foam, termoplader eller et af de mange andre typer underlag, som findes på markedet. Hvad der er det rette valg afhænger af hvilke egenskaber du ønsker underlaget skal have.

 

Når du modtager dit nye trægulv, skal det akklimatiseres inden du montere det. Langt de fleste trægulve skal ligge uåbnede i 48 timer inden montering. Dette skal helst foregå i det rum, hvor gulvet skal lægges.

 

Når du montere et svømmende trægulv, skal du huske på at Gulvfladen ikke må  fastholdes, men skal kunne bevæge sig frit. Der skal som regel være 10 mm afstand til rummets vægge og de gennemgående installationer, såsom rør. Afstanden kan være individuel fra gulv til gulv og bør altid udføres iht. trægulv leverandørens anvisninger.
Derfor er det altid vigtigt at du husker at læse monteringsvejledning inden du giver dig i kast med monteringen af gulvet. Gør du ikke dette eller følger du ikke anvisningerne vil det have konsekvenser i forhold til garantien, hvis du oplever problemer med dit gulv, der kan tænkes at skyldes at vejledningen ikke er fulgt.