Hvad er et segboard?

Du har måske hørt ordet segboard før, men hvad er et segboard egentlig, og hvordan bruger man det? Læs med her.

 

Hvis du sidder og læser denne artikel, er det nok fordi, du gerne vil vide, hvad et segboard er. Du har måske hørt navnet eller set det i tv eller på nettet. Segboards er de senere år blevet rigtig populære. Hvor de i starten mest var et sjovt stykke legetøj, er de med tiden blevet en alternativ transportform. I dag kan du købe segboards mange steder over nettet, find mere her.

En segway uden stang

Helt grundlæggende er et segboard to hjul med en plade til dine fødder, som du så kan køre på. Det er elektrisk og drives ved hjælp af batteri. Det er samme koncept som en segway bare uden stangen med håndtag.

Det specielle ved segboards, er at de selv kan “holde balancen”. Dette sker ved hjælp af gyroskoper, der er indbygget i hjulene.

Sådan bruger du et segboard

Når du for første gang skal køre på et segboard, kan det godt være ret svært. Det gælder om at finde balancen. Og da du ikke har noget at holde fast i, er du nødt til at bruge kroppen som balancepunkt. Start med at tænde segboardet. Derefter stiller du dig op på pladerne. Det skal helst foregå i en hurtig bevægelse. Herefter er det bare at køre afsted.

Du kører fremad ved at læne din krop fremover. For at bremse læner du dig tilbage. Du drejer også ved at dreje kroppen i den retning du vil.